. Ma Emma napja van.
Aláírásgyűjtéssel az Áfa-csökkentésért
2013-04-08 18:23:56
Aláírásgyűjtéssel az Áfa-csökkentésért

Aláírásgyűjtéssel az Áfa-csökkentésért

Aláírásgyűjtést tartott a kaposvári II.Rákóczi Ferenc Tagiskolánál ma az MSZP, a Tüskevári városrészben.

 

Köztudott, hogy 2010-ben a kormány megszüntette az alapvető élelmiszerek alacsony áfa besorolását, ezt követően 27%-os áfát vezetett be, ami Európában a legmagasabb. Ezzel szemben a KSH 2013. februári adatai szerint ma Magyarországon a mélyszegénységben élők száma a másfél milliót is elérte. Az MSZP álláspontja, hogy ma Magyarország a megélhetési válság küszöbén áll. Ezért a párt aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy az alapvető élelmiszerek - például a tej, tojás, kenyér, egyes húsfélék – valamint a Magyarországon is termő egyes zöldség és gyümölcs félék áfáját a jelenlegi 27%-ról, 5%-ra csökkentse a kormány.

 

„Véleményünk szerint ezzel elkerülhető lenne a közvetlen szociális katasztrófa és a szegénységben élőknek is könnyebbséget jelentene az áfa csökkentés” - mondta el Kemenczei Róbert, aki - mint fogalmazott - a szegény emberek képviselőjeként, és volt közmunkásként vesz részt az aláírás-gyűjtésben.


Az elkövetkező hetekben Kaposvár több pontján lesz elérhető az aláírás gyűjtő stand, mindenkit várnak, aki egyetért a kezdeményezéssel és aláírásával is támogatná az áfa csökkentést.


K.G.

Utoljára frissítve: 2013-04-08 19:10:39

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>