. Ma Előd napja van.
Életfogytiglant Szita Bence gyilkosainak
2013-04-03 21:37:57
Életfogytiglant Szita Bence gyilkosainak

Életfogytiglant Szita Bence gyilkosainak

Életfogytiglani fegyházbüntetést kért a Somogy Megyei Főügyészség vádiratában Szita Bence meggyilkolóira.

 

Sajtótájékoztatón ismertette a Szita Bence-ügy vádiratát Horváth Szilárd, megyei főügyész. A főügyész kiemelte, hogy nagyon ritka eset, hogy a minősített körülmények mindegyike egyszerre álljon fenn: előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és 14. életévét be nem töltött személy ellen követték el a bűncselekményt. 


Szita Bence, a 12 éves felsőmocsoládi kisfiú eltűnését 2012. október 30-án jelentette be nevelőanyja P. Erika. Majd az ő vallomása alapján november 3-án találták meg a fiú holttestét. 


 A vádirat szerint P. Erika harmadrendű vádlott 2009-ben ismerte meg a fiú nevelőapját. Majd miután kettejük kapcsolata megromlott a nő Bencét tette ezért felelőssé, valamint olyan "sátáni" tulajdonságokkal is felruházta a fiút, minthogy megbetegítette a saját, hasonló korú kisfiát. Ekkor elhatározta megszabadul Bencétől. A két család látszólag jó kapcsolatban volt, Bence féltestvére például P. Erika lakásában lakott a párjával.


A másodrendű vádlottat, K. Józsefet 2012 májusában ismerte meg P. Erika. K. Józsefet októberben megkérte arra, hogy szerezzen be mérget. A férfi adott is neki 4,8 gramm szalicilsavat, amit energiaitalba kevert. Azt azonban furcsa szaga miatt a fiú nem itta meg, az ügyszség szerint a fiút nem ölte volna meg ez a mennyiség. 


Az elsőrendű vádlott, B. József 2012. október 9-én szabadult a börtönből, a hajléktalanszállón megismerte K. Józsefet. A főügyész ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem hajléktalanokról van szó. Egyikük frissen szabadult, a másik ellen pedig zaklatás miatt rendeltek el távolságtartást, ezért tartózkodtak hajléktalanszállón.


B. József pénzért vállalta, hogy megoldja P. Erika problémáját, aki ekkor csaknem kétszázezer forintért eladta az ékszereit és a pénzt átadta B. Józsefnek. A gyilkosságra a két férfi felkészült. Többek között öt liter akkumulátorsavat is vásároltak, hogy a holttestet majd felismerhetetlenné tegyék. 


Október 29-én P. Erika magához csalta a kisfiút. Először egy üzletházba, majd a Deseda-tóhoz, végül a toponári Muskátli Presszóba mentek. Ez utóbbi helyen találkoztak a két férfival. B. József vett a gyereknek üdítőt és csipszet, majd elindultak a sántosi erdőbe. A fiúnak azt mondták bulizni mennek és a palackos borból is adtak neki.


Az erdőben B. József leütötte a gyereket. K. József ekkor elkezdte ásni a gyerek sírját, P. Erika pedig elemlámpával világítva segédkezett. B. József különböző módokon bántalmazta a kisfiút, akinek testén egyebek közt 40 szúrt sebet talált az orvos szakértő. A fiú még élt, amikor eltemették a szakértő szerint a halálát végül a belélegzett föld miatti fulladás okozta. 


Az elkövetőket vadászok zavarták meg, de őket sikerült azzal elhajtaniuk, hogy szeretkezni mentek az erdőbe. Azonban ezután B. József jobbnak látta más helyre temetni a holttestet, így kiásták és átvitték oda, ahol végül megtalálták a gyereket. A gyermekhez tartozó ruhákat és tárgyakat a Kaposba szórták. 


 Az ügyészség B. József elsőrendű vádlottat társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A másodrendű vádlott, K. József mint társtettes esetében egy minősítő körülmény, a nyereségvágy hiányzik. P. Erika harmadrendű vádlottat mint felbujtót mind a négy minősítő körülménnyel elkövetett emberöléssel vádolják. A többszörös visszaeső B. Józsefre tényleges életfogytiglant kér az ügyészség, és a másik két vádlott esetében is fegyházbüntetés kiszabását indítványozták.


Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak közül K. József és P. Erika beismerte tettét, de B. József továbbra is tagad.A nyomozás során 12 szakértői véleményt használtak fel, 30 tanút hallgattak ki, 1436 oldal nyomozati irat keletkezett. - ismertette a főügyész. 


forrás: MTI

fotó: híradó.hu

További híreink
A „nyóckerből” a budai várba - a konzervatív kormánysajtós liberális lazasággal szerzett lakást
Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi kapu téren egy műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió fo...
2020-10-04 13:51:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Budapest díszpolgára lett Demszky Gábor és Tarlós István
„Felkapta a fejét” a közvélemény annak hallatán, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a város rangos kitüntetését adományozná elődeinek. Mára a terv megvalósult. Tarlós ...
2020-10-01 20:02:27, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elhallgattatnák a Klubrádiót
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a Buda...
2020-09-11 22:23:28, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Lezárult a 30 milliárd forintos állami támogatásból felépített lakiteleki Hungarikum Liget átadása, így a Fide...
Bővebben >>