. Ma Gedeon napja van.
Így élmény a matektanulás!
2012-08-28 20:09:37
Így élmény a matektanulás!

Így élmény a matektanulás!

 

Az élményközpontú matematika és természettudomány-oktatásról tartottak ma (aug.28.) konferenciát a Kaposvári Egyetemen. 

 

 

Uniós horvát-magyar együttműködés keretében valósult meg az az élményközpontú természettudományos oktatási lehetőségeket felvonultató projekt, melynek zárórendezvényeként ma tartottak konferenciát tanítóknak és tanároknak a Kaposvári Egyetemen. Korábban három élményműhely került megrendezésre a projektet működtető intézményekben, amely a gyerekeket volt hivatott megszólítani. Bevezetőül ezeken az élményműhelyeken készült felvételeket láthatott a közönség. 

 

 

 


Dr. Kovács ZoltánMajd Dr. Kovács Zoltán, a Kaposvári Egyetem rektor-helyettese, Tálos András, a Horvát-Magyar IPA együttműködési program programmenedzsere, Stickel Péter, Kaposvár humánszolgáltatási igazgatója, Slobodanka Polašek, a CrossBorderScience projekt verőcei vezetője, Dr Stettner Eleonóraa CrossBorderScience projekt szakmai vezetője és Fenyvesi Kristófaz ÉlményMűhely alapítója és vezetője, a Bridges Organization közösségi eseményeinek kurátora köszöntötték az érdeklődőket. 

 

Tálos Andrástól megtudtuk, hogy az Unió a közel 70 pályázat közül azért ezt választotta, mert az élményközpontú tanulás nagyon innovatív és mindenki számára fontos terület. Azt is elmondta, hogy a projekt harmadik részét az ősszel fogják elbírálni. Ez magában foglalja annak a lehetőségét, hogy későbbiekben is ezt a programot támogassák. Az őt később követő Slobodanka Polašek, a CrossBorderScience projekt verőcei vezetője is hangsúlyozta, hogy szeretné, ha ez a projekt ezzel az ugyan zárórendezvénynek nevezett konferenciával nem zárulna teljesen le, hanem továbbvihetnék a kialakult munkakapcsolatot. 

 

Dr. Reza Sarhangi

 

Nyitóelőadásként a Bridges Világkonferencia egyik alapító szervezője, Dr Reza Sarhangi tartott bevezetőt az 1998-as kezdetekről, a Bridgesről, mint szervezetről és a nemrégiben megrendezett Baltimore-i konferenciáról. Emellett saját munkái közül is mutatott néhányat. Sőt a délután folyamán egy workshop keretében a rendezvény résztvevői is kipróbálhattak vele egy kivágásos technikát. Emellett a délutáni workshopon volt festéses technika Mojgan Lisarral és Jasminka Viljevac is tartott GeoGebra műhelyet. 


Végül a napot a CrossBorderScience projekt háromnyelvű összefoglaló kötetének bemutatója zárta. Mindenki számára élményt és tanítási tapasztalatokat nyújtva, amelyek segítségével remélhetőleg könyebb lesz a gyerekekkel megszerettetni a természettudományos tantárgyakat. 


KR

TOVÁBBI KÉPEK A KONFERENCIÁRÓL ITT

Utoljára frissítve: 2012-08-28 20:15:25

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>