. Ma Csongor napja van.
Tovább folyik a tábornokper
2012-08-27 19:42:16
Tovább folyik a tábornokper

Tovább folyik a tábornokper

 

A tábornokok perének mai felvonásán Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert hallgatták meg tanúként a Kaposvári Törvényszék. 

 

 

Tovább folytatódik az a vesztegetési per, amelyet tavaly ősszel indítottak a Kaposvári Törvényszéken. A vád szerint a három dandártábornok pénzt és egyéb értéktárgyakat kért és fogadott el olyan cégek vezetőitől, melyekkel a honvédelmi minisztériumnak egy-egy alkalomra megbízása volt. Mindezt a cégvezetők a jövőbeni jó együttműködés érdekében tették, vagyis hogy később is ők kapják a munkát. 


Hallgatásával vagy egyéb közreműködésével végül még  hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy keveredett az ügybe. Most mindannyian a vádlottak padján várják a hosszúnak ígérkező tárgyalás végét. Összesen tizenhét vádlott és körülbelül negyven tanú érintett az ügyben. 


A mai tárgyaláson Juhász Ferenc 2002-2006 között volt honvédelmi minisztert hallgatták ki. Juhász Ferenc leszögezte: ő nem kapott semmilyen ajándékot vagy pénzt és nem is tudott róla, hogy kollégái mit művelnek. Valamint népmesei elemnek nevezte, hogy egy whiskys dobozban bármit kapott volna.


Elhatárolódott attól is, hogy bármely vádlottal munkakapcsolatnál közelebbi, akár baráti viszonya lett volna. Azt mondta egyiküket sem, így Fapál László, másodrendű vádlottat sem ismerte közelebbről. 


Juhász Ferenc azért keltette fel a bíróság érdeklődését és azért idézték be, mert korábban a nemrég felfüggesztett Oláh János tizenhatodrendű vádlott azt mondta: Juhász Ferenc egy whiskys dobozban részesült a vesztegetési pénzekből. 


A persorozat kedden további tizenhat tanú, szerdán pedig szakértők meghallgatásával folytatódik. 


forrás: MTI

fotó: origo

Utoljára frissítve: 2012-08-28 12:45:29

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>