. Ma Zita napja van.
Húsvétozzon a Szennai Skanzenben!
2013-03-27 13:24:49
Húsvétozzon a Szennai Skanzenben!

Húsvétozzon a Szennai Skanzenben!

Húsvéti programokkal várja a látogatókat hétvégén a Szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum. 

 

Hagyományokat megelevenítő locsolkodás, interaktív népi játékok, szagos víz és hímes tojás készítés, ünnepi ételek sütése és kóstolása, gasztronómiai túra, kézműves vásár és népzenei koncertek várják a látogatókat Szennán. 

A húsvéti hosszú hétvégén is érdemes lesz kilátogatni kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjteménybe, ahol a hagyományőrző együttesek a húsvéti ünnepkör szokásait elevenítik fel, a portákra invitálják az érdeklődőket, akik a házakba lépve belecsöppennek és bekapcsolódhatnak egy tevékeny közösség húsvéti készülődésébe: a kisebbek tojást díszítenek, az asszonyok kalácsot sütnek, a férfiak készülődnek, hétfőn pedig, ahogy illik, vízzel locsolnak.


A csuhé-, gyékény-, kosárfonás, fafaragás trükkjeit a helyi mesterektől lehet ellesni és megtanulni. Lesz tojásdíszítés minden mennyiségben, a hagyományostól egészen az újszerű technikákig. A két nap során a lehető leggazdagabb tojásdíszítési módok és motívumkincsek kerülnek előtérbe, az érdeklődők pedig nem csak nézhetik, hanem be is kapcsolódhatnak a karcolás, berzselés, írókázás folyamataiba. A muzeológusok interaktív, rendhagyó tárlatvezetésekre és gasztronómiai túrára invitálják a játékos kedvűeket, miközben a jellegzetes húsvéti ételeket, népszokásokat, vallási rítusokat járják körbe. 

A fesztiváltéren egymást váltják a népzenei produkciók és a gyermekeket szórakoztató előadások. A programok mellett a színes vásári forgatagban válogatott portékák, a portákon a húsvét hagyományos ételeinek bőséges választéka csábítják a vendégeket.


Húsvét Szenna


A fesztivál részletes programjáról a www.skanzen.hu oldalon olvashatnak.


További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>